Objektif Kursus

 • Membantu guru memahami peruntukan waktu bagi setiap pelajaran mengikut tunjang KSPK

 • Mendedahkan guru mengenai pembelajaran bersepadu yang merangkumi aktiviti rutin dan aktiviti pembelajaran

 • Mendedahkan guru mengenai aktiviti luar yang merangkumi aktiviti fizikal dan main bebas

 • Membantu guru merancang jadual waktu melalui contoh-contoh yang diberikan

Kandungan Kursus

Pembimbing Utama

Cikgu Shamizan Shafea

Cikgu Shamizan merupakan salah seorang penggubal Kurikulum Standard Prasekolah Kebangsaan (KSPK) Semakan 2017.

Beliau ialah seorang guru prasekolah yang aktif memberi kursus kepada guru-guru tadika dan prasekolah di seluruh negara berkenaan KSPK dan kemahiran PdPc yang berkesan.

Soalan Lazim

 • Apakah bentuk kursus ini?

  Kursus ini terdiri daripada video-video pengajaran yang telah direkod terlebih dahulu. Jadi, peserta boleh mengikuti kursus ini mengikut kesesuaian masa sendiri.

 • Adakah saya boleh mengikuti kursus ini berulang kali?

  Ya, pembeli akan dapat mengakses kursus ini selama setahun (365 hari) daripada tarikh pembelian. Oleh itu, anda boleh menonton video pengajaran secara berulang kali dalam tempoh tersebut.

 • Adakah saya boleh bertanyakan soalan?

  Peserta boleh bertanyakan soalan dan berbincang di ruangan perbincangan yang disediakan di dalam kursus.

 • Apakah saya akan diberi sijil selepas tamat kursus ini?

  Ya, peserta yang telah menamatkan kursus ini akan diberikan sijil digital. Nama di dalam sijil akan mengikut nama yang telah diisi semasa pendaftaran Awal School.

 • Bagaimanakah Cara Pembayaran di Awal School?

  Pembeli boleh membuat pembayaran menggunakan debit atau kredit kad. Langkah-langkah pembayaran sangat mudah. Ikuti langkah-langkahnya di link Cara Pembayaran

Anda berminat?

Dapatkan "Kursus Intensif Mengatur Jadual Waktu Tadika" untuk berbagai tips merancang aktiviti tadika terbaik daripada Cikgu Shamizan Syafea.

Apa Kata Mereka?

Pn. Nani

Penulis Freelancer & Ibu kepada Dua Cahaya Mata

Kursus yang ditawarkan bukan sahaja sesuai untuk guru tadika, malah sangat kondusif diaplikasikan untuk ibu seperti saya yang memilih untuk mengajar sendiri anak berusia 5 tahun di rumah. Perkongsian yang sangat bagus kerana saya memperoleh ilmu untuk menyusun jadual pembelajaran anak dengan lebih sistematik sekali gus menjadikan sistem pembelajaran di rumah lebih efisien dan efektif. Penyampaian oleh Cikgu Syamizan juga mudah difahami, menarik dan tidak membosankan. Tahniah dan terima kasih AWAL SCHOOL kerana menawarkan kursus yang sangat berguna kepada semua pihak.