Objektif Kursus

 • Menerangkan konsep pembelajaran dan isi kandungan buku aktiviti AWAL supaya guru lebih mudah merancang pembelajaran.

 • Memberi panduan kepada guru tentang cara penggunaan buku aktiviti AWAL.

 • Memberi pelbagai idea kepada guru bagaimana untuk menjadikan pembelajaran lebih menarik dan menghiburkan dengan buku aktiviti AWAL

 • Melahirkan guru yang kritis, kreatif dan inovatif.

Kandungan Kursus

Pembimbing Utama

Puan

Alifah Ab. Aziz

Berkelulusan B.Ed (TESL) daripada UNISEL. Berpengalaman sebagai Editor Penyelidik kaedah cepat membaca Bahasa Inggeris "I Can Read", Ketua Pengarang Majalah Awal dan Ketua Awal Digital.

Soalan Lazim

 • Apakah bentuk kursus ini?

  Kursus ini terdiri daripada video-video pengajaran yang telah direkod terlebih dahulu. Jadi, peserta boleh mengikuti kursus ini mengikut kesesuaian masa sendiri.

 • Adakah saya boleh mengikuti kursus ini berulang kali?

  Ya, pembeli akan dapat mengakses kursus ini selama setahun (365 hari) daripada tarikh pembelian. Oleh itu, anda boleh menonton video pengajaran secara berulang kali dalam tempoh tersebut.

 • Adakah saya boleh bertanyakan soalan?

  Peserta boleh bertanyakan soalan dan berbincang di ruangan perbincangan yang disediakan di dalam kursus.

 • Apakah saya akan diberi sijil selepas tamat kursus ini?

  Ya, peserta yang telah menamatkan kursus ini akan diberikan sijil digital. Nama di dalam sijil akan mengikut nama yang telah diisi semasa pendaftaran Awal School.

 • Bagaimanakah Cara Pembayaran di Awal School?

  Pembeli boleh membuat pembayaran menggunakan debit atau kredit kad. Langkah-langkah pembayaran sangat mudah. Ikuti langkah-langkahnya di link Cara Pembayaran

Anda berminat?

Dapatkan kursus "Panduan Mengajar Buku Aktiviti Prasekolah Bahasa Inggeris" untuk masa hadapan anak anda yang cemerlang.

Anak Anda Belum Ada Buku-buku Aktiviti Awal?

Pakej buku akitiviti dan latih tubi prasekolah disusun sesuai untuk anak-anak prasekolah 4 tahun, 5 tahun dan 6 tahun. Pakej 41 judul buku disusun untuk membentuk keupayaan literasi dalam bidang bahasa melayu, english, jawi, bahasa arab dan al-Quran: keupayaan sains & teknologi melalui pakej Awal Sains dan Awal Matematik dan keupayaan seni dan estetik dalam pakej Let’s Colour & Read dan Cut & Paste.